Ravioli met kreeft en bisque

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 12 tot 20 glaasjes:

kreeftenvlees, van 1 kreeft

5 el mascarpone > 2 el voor de ravioli en 3 el voor de saus

50 g Parmezaanse kaas, gemalen

verse kruidenmengeling > peterselie, kervel, bieslook…, fijngehakt

peper en zout

vers pastadeeg, zelfgemaakt, in grote vellen

bloem

1 sjalotje

1 dl kreeftenbouillon

1 dl droge witte wijn

2 kleine rivierkreeftjes

Ravioli met kreeftenvulling en bisquesaus.


Voor de vulling van de ravioli maal je het kreeftenvlees zeer fijn in een cutter, lepel er de mascarpone bij, wat Parmezaanse kaas en een mengeling van kruiden die je graag lust. Breng verder op smaak met peper en zout. Deze farce moet zeer dik zijn, mag niet uitlopen.

Leg een vel pastadeeg open en gebruik een koffielepeltje  om er, met een afstand van ongeveer 5 centimeter, hoopjes farce op te leggen. Smeer tussen de hoopjes wat water.

Daarbovenop komt een tweede vel pasta. Druk de stukken tussen de hoopjes goed aan. Voorkom luchtbelletjes, want die kunnen de ravioli doen ‘ontploffen’ als je hem straks kookt. Snijd de ravioli op maat, dat kan met een speciaal ravioliwieltje, maar ook gewoon met een mes. Leg de vierkantjes op een bebloemde handdoek.

Omdat dit vers bereide pasta is, moet hij niet meer dan 2 minuutjes in kokend, licht gezouten water. Haal de ravioli daarna met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een handdoek.

Stoof ondertussen een sjalotje aan, giet er gelijke delen kreeftenbouillon en witte wijn bij en laat voor de helft inkoken. Voeg er 3 lepels mascarpone bij en breng verder op smaak met peper en zout.

Werk eventueel af met een gekookt rivierkreeftje.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved