Chocomousse met wortel en kokospesto

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4personen:

100 g pure chocolade

20 g roomboter

3 eieren

50 g witte suiker

1,5 dl slagroom > plus nog wat extra

250 ml appel-kersensap

2 g agaragar, poeder

1 grote wortel

gemalen kokos

vloeibare honing

1 limoen

enkele trosjes rode bessen

Chocomousse met wortel en kokospesto.


Verbrokkel de chocolade en laat zeer zachtjes samen met de boter smelten. Klop de eigelen met de helft van de suiker zeer goed op tot je een witte, schuimige massa hebt. Klop de slagroom half op. De eiwitten klop je met de rest van de suiker tot pieken. Voeg de eigelen toe aan de chocolade, dan de slagroom en als laatste roer je het eiwit er voorzichtig onder. Doe de mousse in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

Giet het appel-kersensap in een pannetje en voeg agaragar toe. Breng heel even aan de kook en giet uit in een vlakke schaal zodat je een laagje van ongeveer 1 centimeter krijgt. Laat afkoelen.

Kook de wortel heel gaar en cutter extrafijn. Voeg een gelijke hoeveelheid gemalen kokos toe en breng op smaak met de vloeibare honing.

Plaats een dresseerring op een bordje en spuit dat vol met de chocomousse. Haal het ringetje voorzichtig weg. Haal het opgesteven fruitsap uit het schaaltje en snijd er een leuk balkje uit. Vorm met behulp van twee lepeltjes enkele quenelles van het wortel-kokosmengsel.

Schik alles mooi op een bord en bestrooi nog met wat zeste van limoen, een trosje rode besjes en enkele streepjes gezoete room.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved