LevenslanK

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010


“LevenSlank” gaat om het aanpassen van eetgewoontes, die ons met de tijd zijn aangeleerd, vaak versterkt door publiciteitscampagnes van multinationals, die maar aan één ding belang hechten en dat is winst maken, liefst zoveel mogelijk. Ze zijn zeker niet bekommerd om je gezondheid, wat ze ook mogen beweren.


Verder heb ik een probleem met dieetgoeroes die dan liefst nog met wetenschappelijke studies in de hand, beweren dat hun methodes het evangelie bevatten. Vaak gaat het om uiterst beperkende diëten waarbij slechts strikt omschreven voedingsmiddelen gebruikt mogen worden en andere helemaal niet (lees nooit meer). Zo zijn er ook de combinatie-diëten waarbij bepaalde voedingsmiddelen niet samen gegeten mogen worden. Dieten kunnen tevens leiden tot bepaalde tekorten in het lichaam, die ongezond zijn en waardoor de drang naar eten enkel maar vergroot. Je valt er mogelijk wel van af maar ten koste van wat eigenlijk? Hoe lang kan je dit trouwens volhouden? Weet ook dat voor elke wetenschappelijke studie die het ene beweert, er een andere bestaat die net het tegendeel beweert. Het is maar vanuit welke kant je het bekijkt en het je goed uitkomt.


Dan heb je ook nog de wondermiddeltjes die je de hemel op aarde beloven, vaak gebracht door een of ander mooi kind, in het bijzonder actrice, model of zangeres. Zolang je nog in de paashaas gelooft, kan ik hier niet veel tegen inbrengen. Vaak verdwijnen ze al snel met de noorderzon en is er weer wat nieuws op de markt. Eerst kassa-kassa, dan boeken dicht en op naar de volgende moneymaker.


En wat dacht U over “Light” producten? Als er “0%” op staat, kan het best zijn dat men het heeft over het vetgehalte. Maar vet geeft smaak en minder vet betekent dus minder smaak, dat men gaat compenseren door suiker toe te voegen. Waar is men dan eigenlijk mee bezig? Wees vooral kritisch in dat soort van informatie en gebruik je gezond verstand. Het zal je al een heel eind op het goede pad helpen.


In een aparte blog heb ik een aantal artikels geschreven hierover, bedenkingen en algemene informatie. Ik vul dat ook regelmatig aan. Ga er gerust eens kijken en laat me weten wat je er van vindt: Blog Levenslank

Is mijn methode nu de ultieme en enig mogelijke aanpak ? Het is niet aan mij besteed om te beweren dat ik hierover het evangelie preek.  Ik kan wel met absolute overtuiging zeggen dat het voor mij werkt. En als het voor mij werkt, waarom dan niet voor anderen ook?


Lees onder de subrubriek "LevenslanK Basis" met welke princiepes ik heb rekening gehouden bij het opstellen van de recepten van "LevenslanK".

Onder de rubriek "LevenslanK Recepten" op deze site vind je een aantal mogelijkheden die  je hopelijk inspiratie geven om gezond te eten volgens de princiepes van "LevenslanK"

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved