Vispapillot

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen:

400 g stevige vis filets

16 venusschelpen - 16 mosselen

16 kerstomaatjes - 8 grote garnalen

2 venkelknollen - 1 ui - 2 teentjes knoflook

4 middelgrote aardappelen

2 el gehakt peterselie

1 dopje saffraan

1 blokje visbouillon

250 ml droge witte wijn

Olijfolie

Vispapillot.

 

Schil de aardappelen, snij ze in partjes en kook ze beetgaar.

Kuis de ui en venkel en snij beide in fijne reepjes.

Snij de kerstomaatjes in twee.

Snipper de knoflook fijn.

Stoof de venkel, ui en knoflook glazig in wat olijfolie.

Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de saffraan toe.

Blus met 250 ml witte wijn en laat nog even garen.

De venkel moet nog beetgaar zijn.

Neem 4 grote stukken aluminiumfolie.

Verdeel er de rauwe vis over, eventueel in stukken.

Kruid met peper en zout.

Leg daarop wat aardappel, de schelpjes, mosselen en garnalen, de gestoofde groenten met een lepel van het kookvocht en de stukjes kerstomaat.

Doe er wat peterselie op en vouw dicht.

Laat 15 minuten garen op de barbecue of in een hete oven.

Leg elke papillot in een diep bord.

Vouw de folie wat open en serveer.

Strooi er nog wat verse peterselie als laatste op.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved