Vispannetje

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen:

150 g kabeljauwfilet (in blokjes)

150 g zalmfilet (in blokjes)

150 g scampi’s gepeld en darm verwijderd

12 Sint Jacobsvruchten

4 vast kokende aardappelen4 wortelen

2 stengels selder - 2 preien - 2 uien

2 teentjes knoflook - 2 lente-uien of verse dille

1 takje tijm - 1 blaadje laurier

½ citroen (sap van)

½ l visbouillon (blokje)

50 ml lichte sojaroom

Peper & zout

Vispannetje

 

Schil de aardappelen. Kook ze net gaar in gezouten water.

Maak de groenten schoon.

Pel en snipper de uien en de knoflook.

Snij de wortelen en de selder in blokjes en de prei in fijne ringen.

Snij de lente-uitjes in ringen.

Breng de visbouillon aan de kook.

Voeg de groenten (behalve de lente-uitjes), de tijm en de laurier toe.

Voeg de sojaroom toe.

Laat 15 minuten sudderen zonder deksel zodat ook de saus wat kan indikken.

Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Snij de aardappelen in blokjes en voeg ze toe in de pan.

Warm nog even door.

Schep de stukjes vis en de scampi's erbij en laat op zacht vuur ongeveer nog 3 minuten garen.

Verdeel de vis met de groenten en de saus over warme borden of kommen.

Werk af met ringetjes lente-ui of snippers verse dille.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved