Thaise viskoekjes

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gram witvisfilets

250 gram rauw gepelde scampi

1 el Thaise rode currypasta

3 tl vissaus

Snufje zout

1 middelgroot ei

rasp van een limoen

1 el verse koriander

 

Arachideolie om de koekjes te bakken

Thaise viskoekjes.

 

Doe voor de viskoekjes alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer tot een fijn gemalen vochtige vaste massa.

Mix niet langer dan nodig is.

Doe het mengsel in een kom.

Om te proeven of het vismengsel goed op smaak is kun je een klein balletje in een beetje olie bakken en proeven.

Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Maak je handen nat en vorm van ongeveer 2 el vismengsel ronde platte koekjes, ongeveer 5 cm doorsnede.

Dek de viskoekjes af met vershoudfolie en zet ze even in de koelkast. Verhit de wokpan of braadpan met een scheutje olie.

Bak de viskoekjes aan iedere kant tot ze goudbruin zijn.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved