Spiesjes van scampi met limoen en koriander

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen:

20 rauwe grote scampi

2 limoenen

2 teentjes knoflook

verse koriander

gemalen komijnzaad

peper

zout

olijfolie

Spiesjes van scampi met limoen en koriander

 

Leg de houten- of bamboestokjes van tevoren in wat water. Zo voorkom je dat ze verbranden op de grillpan.

Was de limoenen en snijd de knoflook fijn.

Doe de scampi in een kom en besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Voeg dan de fijngehakte knoflook en wat koriander toe.

Doe er ook peper, gemalen komijnzaad en een klein beetje zout over en meng het dan goed door elkaar.

Snijd de limoenen in dunne plakjes.

Maak spiesjes met telkens 5 scampi en 4 stukjes limoen.

Laat de grillpan goed heet worden en gril de spiesjes aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten.

Voordat je ze opdient kun je er nog wat verse korianderblaadjes op doen en extra limoensap over uitknijpen.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved