Oosterse viscurry

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 2 personen:

1 prei - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook

2 cm gember - Citroengras

150 gram groene boontjes

200 gram kabeljauw

200 ml lichte sojaroom

Een snuifje cayennepeper

1/2 theelepel kerriepoeder

1/2 theelepel kurkuma

Peper en zout

Verse koriander

Arachideolie

Oosterse viscurry

 

Snijd de prei in kleine ringen en was de groenten.

Snijd ook de ui fijn.

Schil de gember en snijd dit in kleine stukjes.

Roerbak de boontjes samen met het fijngesneden sjalotje, een fijngesnipperd teentje knoflook en wat arachideolie, een paar minuten in een (wok)pan.

Voeg daarna de prei toe en bak dit een minuutje mee.

Giet de sojaroom bij de groenten in de pan, en voeg hier de gember en citroengras (op meerdere plaatsen pletten, voor een optimale smaak) en een snuifje cayennepeper.

Breng dit op smaak met kerrie, kurkuma, verse peper en een klein snufje zout.

Kook de saus c.a. 5 minuten in.

Proef de saus en voeg naar smaak extra kruiden toe.

Snijd de kabeljauw in grote stukken (minimaal 3 cm) en leg de vis voorzichtig in de saus.

Laat dit 3 minuten op zacht vuur meekoken totdat hij gaar is.

Verwijder het citroengras en garneer met verse koriander.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved