Mosselen natuur

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 2 personen:

2 kg mosselen (jumbo)

2 ajuinen

Enkele stelen groene selder

1 venkel

enkele kerstomaatjes

Noilly prat (witte vermout)

1 blokje visbouillon

Peper en zout

Verse peterselie

Mosselen natuur

 

Kuis de mosselen en verwijder alle openstaande en kapotte exemplaren.

Kuis de groenten en versnijd ze in de gewenste vorm.

Stoof de ajuin, selder en venkel aan. Kruid met peper en zout.

(Voor de liefhebbers, die kunnen er nog een fijngesnipperd teentje look aan toe voegen, extra fijngesneden worteltjes kan ook)

Blus met een scheutje Noilly Prat en voeg een blokje visbouillon toe.

Laat dit nog even pruttelen.

Doe u de mosselen erbij en kruid nog met wat peper en een klein beetje zout.

Laat dit net opkoken en schud vervolgens de mosselen op.

Voeg nu de in twee gesneden kerstomaatjes toe.

Laat opnieuw opkoken en voeg er dan de gesneden peterselie aan toe.

Opnieuw even opschudden.

De mosselen zijn gaar zodra alle schelpen openstaan.

 

Na de maaltijd giet ik het sap af door een zeef. Ik laat dit dan even bezinken en giet het merendeel van het sap voorzichtig af in een plastic potje. Niet alles overgieten want onderaan ligt meestal toch wat zand.

Dit gaat de vriezer in voor een lekker vissausje later of gebruik ik voor een Chinese fondue.

 

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved