Courgettenpasta met tonijnbolognese

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen:

2 courgettes

2 blikjes tonijn op eigen sap

1 blik tomatenblokjes (400 gram)

500 gram champignons

1 blokje kippenbouillon

1 ui

2 teentjes knoflook

1 handvol verse basilicum

peperen zout

Courgettenpasta met tonijnbolognese.

 

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak dit aan in een beetje olijfolie.

Snijd de champignons in plakjes en voeg bak dit mee.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en een blokje kippenbouillon.

Laat de tomatensaus op een laag vuur laag 10 minuten zachtjes pruttelen.

Was de courgettes en snijd ze met behulp van een juliennesnijder in dunne reepjes.

Giet de tonijn af en voeg dit samen met de verse basilicum toe aan de tomatensaus en warm nog even door.

Blancheer de courgettenreepjes kort en schep in diepe borden.

Doe de Tonijnbolognese eroverheen en serveer direct.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved