Chinese fondue

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen:

2 l mosselsap (zie recept Mosselen natuur)

1 kippenfilet

100 gr zalm

12 gepelde ongekookte scampi (darm verwijderd)

8 Sint Jacobsvruchten

250 g witte of bruine champignons

1/2 bloemkool in roosjes geneden

1/2 courgette

Een gemengd slaatje met wat kerstomaatjes

Diverse sausjes op basis van yoghurt

(Look, curry , cocktail)

 

Chinese fondue

 

Laat het mosselsap koken en doe dit in een klassieke fonduepan of in een kookpot die je bvb op een klein inductievuurtje in het midden van de tafel zet.

Prik naar believen wat vis of kip of groente op een fonduestokje en plaats het in de pot die net onder het kookpunt staat afgesteld.

Je kan hier ook van die kleine netjes voor chinese fondue voor gebruiken.

Zodra het gaar is, neem je het er uit en plaats je een volgend stukje.

Wij doen dit telkens met twee stokjes per persoon, anders moet je soms wat lang wachten voor iets gaar is.

Eet er een gevarieerde sla bij en diverse sausjes met wat vers volkoren stokbrood.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved