Witloofrolletjes

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen

4 kippenfilets

Kippenkruiden

8 pijlen witloof

150 g gemalen magere kaas

500 ml magere melk

Nootmuskaat

1 kippenbouillonblokje

Maizena Roux

Peper en zout

Witloofrolletjes

 

Stoom de witloof gaar.

Leg de kipfilets plat op een snijplank.

Snijd ze horizontaal in twee.

Leg ieder deel tussen plastic folie en klop de delen plat met een vleeshamer of het plat gedeelte van een pan.

Kruid de gestoomde witloof met een beetje zout en peper.

Omwikkel telkens een gestoomde witloof met een halve snede kippenfilet.

Kruid de buitenkant van de kip met kippenkruiden.

Bak de rolletjes kort aan in een pan met wat vetstof.

Leg de rolletjes nu in een ovenschotel.

Maak een kaassaus door een halve liter magere melk met een beetje nootmuskaat, een beetje peper en een kippenbouillonblokje aan de kook te brengen.

Voeg er eventueel nog het sap dat vrijkomt uit de witloof aan toe.

Doe er Maizena Roux bij tot je de gewenste sausdikte hebt.

Haal de pan van het vuur en doe er de helft van de kaas bij. Goed roeren.

Overgiet de witloofrolletjes met de magere kaassaus en strooi er de rest van de kaas over.

Laat gratineren in de oven.

 

Lekker met een magere aardappelpuree.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved