Spinaziestoemp

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen

400 gr verse baby bladspinazie

400 g bloemige aardappelen (Bintje)

Magere melk

Nootmuskaat - Peper en zout

400 g kippenreepjes voor pitta of wok

Nootmuskaat, peper en zout

Mosterd

Spinaziestoemp met spekjes

 

Vroeger was één van mijn favoriete gerechtjes stoemp met spinazie en spekjes. Uiteraard spinazie met room en spekjes met vet en al door de stoemp gedraaid. Nu volgt een gezond alternatiefje, even lekker.

 

Was de spinazie en laat dit uitlekken.

Doe dit vervolgens in een kookpot op hoog vuur.

Laat de spinazie slinken en giet dan onmiddellijk af.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.

Giet de aardappelen af en maak er een puree van met wat magere melk.

Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Bak de kippenreepjes krokant.

Knijp de spinazie goed uit en snij dit grof.

Meng nu goed alles door elkaar.

Lekker met een beetje mosterd.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved