Spaghetti Bolognese

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen

1 kg diepvries mediterane groentenmix (Colruyt)

2 ajuien

2 blikjes 400 g tomatenblokjes

2 el tomatenpuree ( = blikje 140 g)

1 Kippen bouillonblokje

1 scheutje Worchestersaus

Spaghettikruiden

400 g kippengehakt

Peper en zout

 

375 gr Spelt Spaghetti

 

Spaghetti Bolognese

 

Snij de ui in blokjes.

Stoof dit even aan. Bak hierin het kippengehakt gaar.

Verkruimel daarbij het vlees met behulp van een vork of zo.

Voeg de tomatenpuree erbij en laat dit even meestoven.

Voeg de groentenmix, bouillonblokje en tomatenblokjes toe.

Laat alles een 10 tal minuten sudderen.

Breng op smaak met spaghettikruiden en een scheutje Worchestersaus.

Eventueel nog wat peper en zout.

 

Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 personen of voor 4 personen gebruik je de helft en de andere helft laat je afkoelen en zet je in de diepvriezer voor later.

 

Kook de spaghetti beetgaar in lichtgezouten water.

Giet af en overgiet met de gewenste hoeveelheid saus.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved