Salade Liégois

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen

600 g krieltjes

400 g sperziebonen

1 grote rode ui

4 eieren

200 gr kipreepjes voor pitta

1 blokje kippenbouilon en 250 ml water

olijfolie - Peper en zout

Witte wijnazijn - mosterd

Verse bieslook

 

Salade Liégeois

 

Was de krieltjes.

Snij de ui in halve ringen. Kuis de sperziebonen.

Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water.

Kook de boontjes tevens in licht gezouten water apart beetgaar.

Kook de eieren ongeveer 5 minuten.

Bak de kipreepjes in wat olie en voeg er de ui aan toe.

Meng daarna de krieltjes en bonen door het spek- en uimengsel in een grote kom.

Blus de hete pan met wat witte wijnazijn.

Voeg wat mosterd toe en het water met het blokje kippenbouillon.

Laat dit even inkoken en breng op smak met eventueel nog wat extra zout en peper.

Meng alles nu goed onder elkaar .

Garneer met de gekookte eieren en bieslook.

Serveer dit lauwwarm.

 

 

 

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved