Onderzeeër

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen

400 g bloemige aardappelen (Bintje)

Magere melk

Nootmuskaat - Peper en zout

400 g kippengehakt

Spaghettikruiden

400 g gestoomde groenten naar keuze

1 el broodkruim

Onderzeeër

 

Het principe van een onderzeeër is steeds hetzelfde.

Doe in een ovenschaal een laag gestoomde groenten.

(Broccoli of bloemkool of witte kool of ......)

 

Bak het kippengehakt kruimelig en breng op smaak met spaghettikruiden.

Leg een laag hiervan op de groenten.

 

Kook de aardappelen gaar en maak er een puree van, met wat magere melk en kruiden met nootmuskaat, peper en zout.

Leg ook hiervan weer een laag in de schotel.

Bestrooi met wat broodkruim en plaats in een hete oven van 200° tot er zich een mooi korstje vormt.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved