Moussaka

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen

2 courgetten en 2 aubergines

Olijfolie

2 ajuien

1 blikje 400 g tomatenblokjes

1 klein blijke tomatenpuree

1 Kippen bouillonblokje

Spaghettikruiden

200 g kippengehakt

400 g niet bloemige aardappelen (bvb Nicola)

Peper en zout

2 sneetjes magere kaas (bvb Beemster Light)

Moussaka

 

Snij de ui in blokjes.

Stoof dit even aan. Bak hierin het kippengehakt gaar.

Verkruimel daarbij het vlees met behulp van een vork of zo.

Voeg de tomatenpuree erbij en laat dit even meestoven.

Voeg een bouillonblokje en tomatenblokjes toe.

Laat alles een 10 tal minuten sudderen.

Breng op smaak met spaghettikruiden en eventueel wat peper en zout.

 

Kook ondertussen de geschilde aardappelen beetgaar in licht gezouten water. Giet het water af en laat ze wat afkoelen waarna je je versnijdt in dunne plakken van 5 à 10 mm dik.

 

Was de courgetten en aubergines en snijd ze in dunne plakken.

Strijk ze langs beide zijde in met een weinig olijfolie en kruid met peper en zout.

Laat een grillpan goed heet worden en grill de reepjes. Niet te lang, ze moeten nog beetgaar blijven.

 

Neem een ovenschotel en leg een bodemje met de saus.

Leg er een laag aardappelschijfjes over en vervolgens een laagje groenten.

Zo bouw je laag per laag op en eindigt met een sauslaagje.

Leg hierop de sneetjes kaas en plaats dit in een hete oven (200°) tot de kaas mooi bruin kleurt.

 

Je kan dit ook perfect invriezen voor je het in de oven plaatst.

Gemakkelijk voor op een dag dat je weinig tijd hebt om te koken.

's Morgens uithalen en 's avonds even de oven in.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved