Marokkaanse kipstoofpot

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen

1 el venkelzaad - 1 el korianderzaad

1 el olijfolie - 1 ajuin, fijngesnipperd

1 teentje knoflook, fijngesnipperd

1 duim gember, fijngeraspt - 1 wortel, in fijne blokjes

3 stengels bleekselder, in blokjes

Gedroogde kruiden: kurkuma, cayennepeper, curry, gemberpoeder, (gerookte) paprikapoeder

1 el tomatenpuree

1 rode en 1 gele paprika, in reepjes

100 g sperzieboontjes, in stukjes

100 g sluimererwten, gehalveerd

4 kippenfilets, in blokjes

Marokkaanse kipstoofpot (uitgebreidere versie)

 

Rooster het venkel- en korianderzaad 1 minuut in een stoofpot zonder olie.

Kruid de kip met de gedroogde kruiden + een beetje zout.

Bak de blokjes kip 1 minuutje aan zodat ze wat bruin zijn in een pan met olijfolie.

Verhit in de stoofpot de olijfolie. Smoor de ui, look en gember in enkele minuutjes glazig.

Voeg de blokjes wortel en selder erbij en laat even meebakken.

Voeg de droge specijeren toe en bak een minuut mee.

Doe er een lepel tomatenpuree bij en laat het mengsel nog even verder bakken.

Blus de pan met droge witte wijn en laat even doorkoken.

Voeg de kippenbouillon en de groentjes bij.

Begin met de sperziebonen, de kippenblokjes mag je er nu ook al bij doen. De paprika's en sluimererwtjes zijn snel gaar. Die hoef je er pas op het einde bij te doen.

Laat het stoofpotje zeker een halfuurtje sudderen. Of langer als je de saus nog meer ingekookt wil hebben.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved