Marokkaanse kip in een stoofpotje

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen

4 kipfilets

2 grote ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel ras el hanout

1 eetlepel koriander

4 tomaten of een blikje tomatenblokjes

peper en zout

olijfolie

Amandelschilfers

Marokkaanse kip in een stoofpotje

 

Hak de knoflook grof en versnipper de ui.

Verhit een beetje olijfolie in de stoofpot en bak hierin de ui en de knoflook gedurende vijf minuten.

Snijd de kip in blokjes en voeg dit aan de ui en knoflook toe.

Voeg ook de ras el hanout en de koriander toe.

Bak gedurende vijf minuten goed door.

Snijd de tomaat in fijne blokjes (of gebruik tomatenblokjes uit blik) en voeg dat toe aan de kip en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Zet de deksel op de stoofpot en draai het vuur laag.

Laat het gerecht in circa 20 minuten garen.

Bak ondertussen wat amandelschilfers goudbruin in een droge pan.

Bestrooi hiermee het gerecht en ook enkele korianderblaadjes.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved