Maaltijdsoep balletjes

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen

500 g soepgroenten

400 g geschilde krielaardappeltjes

400 g kippengehakt

1 klein potje tomatenpuree

4 kippen bouillonblokjes

Peper en zout

Eventueel wat verse bieslook of peterselie

 

Maaltijdsoep met kippengehaktballetjes

 

Zet de soepgroenten en aardappeltjes op in 2 liter water met 4 bouillonblokjes.

Voeg de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook.

Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt.

Zodra de soepgroenten en aardappelen gaar zijn, voeg je de balletjes toe en laat je die nog twee minuten meekoken tot ze gaar zijn.

Kruid bij met peper.

Dien de soep op en strooi er eventueel wat gesnipperde bieslook of peterselie over.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved