Kiprollade met mosterd en tijm

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets

2 eetlepels mosterd

1 bosje verse tijm

olijfolie

zout en peper

bindgaren

Kiprollade met mosterd en tijm

 

Leg de kipfilets op plastic folie en leg er ook een stuk folie overheen.

Sla de kipfilets plat met een steelpan , tot zo’n halve centimeter dikte.

Leg ze daarna tegen elkaar aan (laat ze een klein beetje overlappen) op een laag folie.

Verwarm de oven voor op 190°C.

Rits de blaadjes tijm van de steeltjes.

Meng in een kommetje de mosterd met een flinke eetlepel olijfolie en voeg ook de tijm toe.

Kruid de filets met een beetje peper en zout.

Smeer dan het mosterdmengsel over de filet.

Rol de kipfilet nu op, maak hierbij gebruik van het folie om de rollade goed stevig in elkaar te rollen. Duw het geheel goed aan.

Verwijder de folie en bind de kiprollade stevig op met het garen.

Verhit wat boter in een pan. Bak de rollade rondom bruin.

Hij hoeft nu nog niet te garen, dat gebeurt in de oven.

Leg de aangebraden rollade in de schaal.

Schuif hem in de oven en laat hem +/- 25-30 minuten (afhankelijk van de dikte) garen.

Controleer of de rollade goed gaar is om op te dienen!

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved