Kip Tikka Massala

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen

1 el arachide olie

4 kipfilets

1 grote ui in halve ringen - 1 teentje knoflook

3 cm gemberwortel - 1 el gemalen koriander

1/2 tl gemalen kurkuma - een mespunt cayenne peper

1 tl mild paprikapoeder - 1/4 tl garam massala

Een blikje tomatenblokjes

200 gr Peultjes

250 ml water en 1 blokje kippenbouillon

Zout

4 el magere yoghurt

Verse koriander

Kip Tikka Massala

 

Snij de kipfilets in blokjes en bak deze rondom aan met de arachideolie.

Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.

Snij de ui in ringen en pers de knoflook.

Rasp de gember en fruit het geheel aan in de olie.

Voeg de kruiden toe en bak ze gedurende enkele minuten mee.

Blus de pan met het water en een blokje kippenbouillon.

Voeg de tomatenblokjes en de peulen toe voor wat extra groenten.

Laat het geheel nog even sudderen tot de peultjes beetgaar zijn.

Voeg de kip terug toe aan de saus en laat nog even op temperatuur komen.

Breng op smaak met zout en overgiet het geheel met wat opgeroerde magere Griekse yoghurt.

Voeg eventueel nog vers gehakte koriander toe.

 

 

 

 

 

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved