Kip Marengo

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen

1 el olijfolie

4 kippenfilets in blokjes versneden

1 grote ajuin, grof gesneden

1 knoflookteenje, zeer fijn gesnipperd

250 g champignon, in plakjes gesneden

1 klein blikje tomatenpuree

150 ml rode wijn

250 ml water en 1 blokje kippenbouillon

1 blik tomatenblokjes

200 g scampi

2 el verse basilicum

Peper en zout

Kip Marengo

 

Kruid de kip en bak ze aan in olijfolie.

Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Bak vervolgens de ui, knoflook en champignons.

Doe de tomatenpuree en de wijn erbij. Alsook de tomatenblokjes met het water en bouillonblokje.

Laat dit al roerend tot de helft inkoken.

Pel ondertussen de scampi en verwijder het darmkanaal.

Doe de kip terug in de pan samen met de scampi en laat dit nog even verder pruttelen tot ook de garnalen gaar zijn.

Eventueel nog wat bijkruiden met peper en zout.

Werk af met wat verse basilicum.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved