Griekse gehaktballen

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen

400 gram kippengehakt

1 ui en 1 rode paprika

1 blikje tomatenstukjes

250 ml kippenbouillon

1 bosje platte peterselie

2 eetlepels Griekse yoghurt

1 tl rozemarijn - 1 tl tijm - 1 tl oregano

Nootmuskaat

1 teentje knoflook

Peper en zout

Griekse gehaktballen

 

Meng alle kruiden voor het gehakt goed door elkaar.

Zet de helft van de kruidenmengsel apart om straks toe te voegen aan de tomatensaus.

Meng de andere helft met het gehakt.

Maak vervolgens de gehaktballen en bak ze met wat olijfolie in de pan.

Wanneer ze bijna klaar zijn en rondom bruin gebakken zijn mogen ze apart gezet worden.

Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en stoof deze even aan op laag vuur.

Voeg de rest van kruiden toe en daarna de bouillon.

Laat dit heel even inkoken en voeg de stukjes tomaat toe.

Breng de tomatensaus eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout.

Snij de peterselie fijn. Voeg de Griekse gehaktballen bij de tomatensaus en een deel van de zojuist gesneden peterselie.

Doe nog wat yoghurt over de tomatensaus heen en wat overgebleven fijngesneden peterselie.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved