Gezonde pitta

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen

400 g kippenreepjes voor pitta

Arachideolie

4 pittabroodjes

Ijsbergsla - geraspte worteltjes

Trostomaatjes

1 potje magere yoghurt

1 teentje knoflook

Peper en zout

 

Gezonde pitta

 

Kuis een teentje knoflook. Snij dit zeer fijn en strooi er wat zout over.

Plet nu de look met de platte kant van een groot mes, door dit heen en weer uit te smeren.

Meng deze pasta met een potje magere yoghurt.

Breng op smaak met peper en zout.

 

Bak de kippenreepjes in wat arachideolie.

Warm de pittabroodjes in een broodrooster.

Leg een broodje op een bord en leg hier de sla en worteltjes op.

Snij de tomaatjes in twee en leg er zoveel je wenst bij.

Verdeel de kippenreepjes.

Druppel wat saus erover.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved