Curry van kip, courgette en boontjes

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen

4 kipfilets

Kippenkruiden

1 courgette

250 gram boontjes

1 Ui

250 ml water en 1 kippenbouillonblokje

200 ml kokosmelk

2 eetlepels rode currypasta

Peper en zout

Maizena Roux

Curry van kip, courgette en boontjes

 

Zet een wokpan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden.

Snij de kipfilet in bokjes. Kruid ze met kippenkruiden.

Snij de courgette in blokjes en snipper de ui.

Kuis de boontjes en stoom ze beetgaar.

Bak de kipfiletblokjes mooi krokant aan met een klein beetje vetstof.

Haal ze uit de pan en zet dit even opzij.

Bak de ui samen met de courgette in de achtergebleven vetstof in de wokpan.

Zodra de ui glazig is, blussen met de kippenbouillon en voeg de currypasta en kokosmelk toe. Laat dit even opkoken.

De saus eventueel wat binden met Maizena Roux.

Voeg de boontjes en de kip terug toe en laat alles nog eens goed doorwarmen. Eventueel nog bijkruiden.

Serveer in een diep bord en schep de saus over de groenten.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved