Yoghurtsausjes

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten :

Magere yoghurt (klassiek of Griekse)

Curry poeder - kurkuma

Een teentje look

Mager ketchup (bvb Heinz 50%)

Triple sec (appelsienlikeur)

Cayennepeper

Peper en zout

 

Yoghurt sausjes

 

Een gezond alternatief ter vervanging van al die sausjes op basis van mayonaise.

 

Start steeds met enkele eetlepels magere yoghurt. Ik verkies hiervoor om magere Griekse yoghurt te gebruiken.

 

Currysaus: Voeg currypoeder en kurkuma toe in gelijke delen. Voeg toe volgens smaak en kruid af met peper en zout

 

Cocktailsaus: Voeg magere ketchup en een scheutje triple sec toe. Kruid met cayennepeper en zout.

 

Looksaus: kuis een teentje look en plet dit zeer fin tot een pasta. Meng met de yoghurt en kruid met peper en zout.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved