Toast garnaal

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 2 personen:

4 dikke sneden volkoren brood

Enkele trostomaatjes

Een slamengeling

Komkommer

2 el Olijfolie

1 el Citroensap

Peper en zout

Een pakje roze garnalen

Bieslook

Toast garnaal

 

Toast het brood in een broodrooster.

Leg twee sneetjes per persoon op een bord.

Maak een klassieke vinaigrette.

Leg wat sla op de broodje.

Snijd de trostomaatjes in twee.

Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Snij in blokjes.

Leg de tomaatjes, komkommerblokjes en garnalen op het bord en werk af met fijngesnipperde bieslook.

Besprenkel het geheel met de vinaigrette.

 

Breng variatie door in dit gerecht af te wisselen met grijze garnalen, gerookte forel of gerookte makreel.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved