Suikervrije confituur

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten:

500 g verse aardbeien (of ander geschikt fruit)

Pectine voor suikervrije confituur

25 g sucralose poeder (Canderel)

 

Suikervrije confituur

 

Was en kuis de aardbeien. Snijd ze in blokjes.

Volg de instructies op de verpakking van de pectine voor suikervrije confituur.

Normaal gezien zou je evenveel suiker gebruiken als fruit.

Als je dit vervangt door sucralose, zou je een tiende hiervan gebruiken.

Voor mij is dat te zoet en gebruik ik dus maar de helft.

 

Zodra de confituur klaar is, uitgieten in potjes.

Gezien suiker een bewarende eigenschap heeft en sucralose veel minder, vries ik mijn potjes in. Ik gebruik kleine plastic potjes die ik dan kan gebruiken voor confituur op de boterham maar tevens zeer lekker met magere yoghurt of platte kaas als dessert of tussendoortje.

 

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved