Magere vanillepudding

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten:

3/4 liter magere melk

4 g Poeder sucralose (Canderel)

1 zakje vanillepudding (50 g)

 

Eventueel toevoegen fruit naar keuze :

Aardbeien

Blauwe bessen

Kiwi

Peer

Mango

.....

Magere vanillepudding

 

Normaal gezien kan je suiker in een recept vervangen door poeder sucralose in een verhouding 1:10

Of met andere woorden als er in een recept 100 g suiker wordt gebruikt, kan je dit vervangen door 10 g sucralose. Persoonlijk vind ik dat nog te zoet en ga ik voor de helft of in dit voorbeeld zou dat 5 g zijn.

Zo staat er op een zakje pudding om 75 g suiker toe te voegen. Ik gebruik dus +/- 4 g. Omdat het hier om zeer kleine grammages gaat is het handig om zo een klein miniweegschaaltje aan te schaffen.

 

Schep een kopje uit 3/4 l melk en meng het zakje puddingpoeder.

Zorg dat er geen kloters blijven.

Voeg de sucralose toe aan de overige melk en breng aan de kook.

Voeg dan het papje puddingmelk toe onder voortdurend roeren.

Laat nog even opkoken en giet in schaaltjes of kommetjes.

 

Persoonlijk giet ik dit dan over wat aardbeien.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved