Wortelen Vichiçoise

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen:

1 dikke ajuin

500 g wortelen

1 el vloeibare solo

Peper en zout

1 el fijngesnipperde peterselie

 

 

Wortelen Vichiçoise

 

Klassiek wordt dit bereid met suiker maar je zal merken dat als je de worteltjes stoomt, ze reed zo zoet zijn dat suiker echt niet nodig is.

 

Maak de worteltjes schoon en schil ze met een dunschiller.

Snijd ze dan in dunne schijfjes.

Stoom ze beetgaar.

Snijd de ajuin fijn en stoof ze met een beetje vloeibare solo.

Voeg er de worteltjes aan toe en kruid nog met peper en zout.

Meng er eventueel nog wat fijngesnipperde peterselie bij.

 

Doe er eventueel nog wat diepvries erwtjes bij en je hebt "pooikes en ertjes"

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved