Tagliatelle met pastinaak en champignons

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen:

375 g volkoren pasta of spelt pasta

250 g champignons

250 g pastinaak

1 teentje knoflook

1 el olijfolie

Een scheutje witte wijn of Noilly Prat

1 klein pakje lichte sojaroom

Peper en zout

Een busseltje platte peterselie

Pasta met pastinaak en champignons

 

Snij de champignons in schijfjes en de pastinaak overlangs in stukken. Jonge pastinaak hoef je meestal niet te schillen, gewoon goed wassen volstaat.

Stoof de look, de pastinaak en champignons in olijfolie.

Bevochtig de groenten met de witte wijn of Noilly Prat als ze mooi gebruind zijn. Laat de alcohol even verdampen en voeg dan de lichte sojaroom toe.

Kuid met peper en zout.

Kook de pasta al dente.

Voeg de pasta aan de saus toe.

Roer er wat gesnipperde peterselie onder.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved