Ratatouille

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen:

1 courgette

1 aubergine

1 rode + 1 groene + 1 gele paprika

1 dikke ajuin

1 venkel

1 teentje knoflook

2 el olijfolie

1 blikje tomatenblokjes

1 blokje kippenbouillon

Sap van 1 citroen

Peper en zout

1 el fijngesnipperde peterselie

 

Ratatouille

 

Snijd de ajuin en venkel in blokjes.

Versnipper de look.

Stoof dit samen aan in wat olijfolie.

Schil de paprikas met een dunschiller en verwijder het staartje en interne zaadlijsten.

Snijd deze nu in blokjes en stoof ze mee aan.

Snij de courgette en aubergine in blokjes en voeg ze tevens toe.

Laat nog kort even meestoven.

Voeg dan de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe.

Laat nog even opkoken en haal het dan van het vuur.

Breng op smaak met peper en zout en een scheutje citroensap.

Meng met de fijngesnipperde peterselie.

 

Meestal maak ik zelfs de dubbele hoeveelheid klaar en doe dan de overschot in potjes voor de diepvries. Heel gemakkelijk als ik eens wat minder tijd heb om eten te maken.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved