Pasta met champignons en truffel

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 3 personen:

Een pakje van 375 gram spelt- of volkorenpasta

2 bakjes champignons

2 sjalotten

1 klein potje magere sojaroom

1 blokje kippenbouillon

Een klein potje truffeltapenade

Peper en zout

 

Pasta met Champignons en truffeltapenade

 

Snij de champignons in fijne schijfes en bak deze aan in een hete pan met een klein beetje vetstof. Ik gebruik hiervoor vloeibare solo.

Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en laat dit even meestoven.

Voeg de magere sojaroom toe en een half blokje kippenbouillon.

Laat even inkoken en voeg er tenslotte de inhoud van het potje truffeltapenade toe.

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Giet af en hou een beetje van het kookvocht apart.

Voeg de saus toe en eventueel wat van het kookvocht. De saus moet smeuig blijven.

 

Na een tijdje absorbeert de pasta sowieso het meeste van het vocht. Dit kan je compenseren door er wat extra kookvocht dan bij te voegen.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved