Champignons à la Grecque

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen:

2 bakjes champignons

2 ajuinen

1 teentje knoflook

1 blik tomatenstukjes

1 blokje kippenbouillon

1 tl paprikapoeder

Peper en zout

Een bussel platte peterselie

 

Champignons à la Grecque

 

Snij de champignons in kwartjes.

Snij de ajuin in fijne blokjes en ook het teentje look.

Bak de champignons in een het pan. Neem ze uit de pan en bak vervolgens de ajuin en de look.

Ik gebruik hiervoor vloeibare solo.

Voeg de tomatenstukjes toe en een blokje kippenbouillon.

Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Laat even afkoelen en voeg tenslotte de gesnipperde peterselie toe.

 

Laat dit verder afkoelen en bewaar het in de koelkast.

Kan je dan koud serveren op een toast met sla. Eventueel garnalen of andere beleg toevoegen naar smaak.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved