Bonen

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Boontjes:

 

Wij kennen vooral de groene boontjes of princessen-boontjes. Maar je hebt ook de gele of boterboontjes.

Eigenlijk eten we de hele zaadpeul op van onrijpe boontjes.

Van gerijpte boontjes eten we immers enkel de "zaden" op, meestal zelfs de gedroogde.

Gedroogde bonen laat je best enkele uren weken om dan te koken. Nooit in zoutwater want dit maakt de schil taai.

 

 

Bonen: Basis

 

Boontjes kuisen door de kop en het staartje te verwijderen.

Vervolgens goed wassen.

Boontjes behouden het best hun smaak door ze te stomen.

Je kan ze ook koken in licht gezouten water.

Om hun groene kleur te behouden kan je ze best in koud water laten afschrikken, zodra ze beetgaar zijn, om ze daarna met een gesnipperd uitje opnieuw even aan te stoven.

Je kan ze ook onmiddellijk eten zonder ajuintje en dan moet je ze niet laten afschrikken.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved