Gevulde aubergines

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten:

2 grote aubergines

250 gram kippengehakt

2 eetlepels pijnboompitten

2 theelepels tomatenpuree

1 theelepel komijn

½ theelepel paprikapoeder

½ theelepel chilipoeder

½ eetlepel kaneel (eventueel)

1 ui (middelgroot formaat)

2 wortelen

½ bosje verse peterselie

Gevulde aubergines

 

Snijd de aubergines doormidden en leg ze tegen elkaar in een ovenschaal.

Besprenkel ze lichtjes met olijfolie en rooster ze vervolgens 20 minuten in het midden van de oven op 220°C tot ze beginnen te verkleuren en zacht worden.

Maak ondertussen de vulling voor de aubergines.

Kuis de worteltjes en snij deze in schijfjes.

Snipper de ui en fruit deze kort aan in een beetje olijfolie samen met de worteltjes. Doe hier de paprikapoeder, de chilipoeder en de komijn bij en bak deze specerijen mee (voeg eventueel ook kaneel toe als je hier een liefhebber van bent)

Voeg zodra de uien en worteltjes glazig en zacht zijn het gehakt, de pijnboompitten, de tomatenpuree, verse peterselie, peper en zout toe.

Schep alles om tot het gehakt gaar is.

Haal de aubergines uit de oven en draai de temperatuur terug naar 190°C. Schep de gehaktvulling op de aubergines en dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.

Schuif de ovenschaal weer in de oven en laat de gevulde aubergines nog +/- 10 minuten garen.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved