Pasta artisjok

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen:

375 gr volkoren of spelt pasta naar keuze

Een klein potje opgelegde jonge artisjokken

2 el pijnboompitten

2 el geraspte Parmezaanse kaas

Een teentje look

2 el goede olijfolie

Een handvol verse basilicum

Peper en zout

Optioneel : kerstomaatjes

Pasta artisjok

 

Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water.

Rooster de pijnboompitten lichtjes.

Doe dit samen met de overige ingrediënten in een blender en mix dit tot je een smeuïg geheel bekomt.

Eventueel bijkruiden met peper en zout.

Giet de pasta af en houd wat kookvocht apart.

Roer de artisjokken-pesto onder de pasta en voeg er eventueel nog wat kookvocht aan toe.

Je kan hier dan ook nog halve kerstomaatjes onder mengen en zo bekom je dan een volwaardige vegetarische pasta.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved