Aardappelen

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Aardappelen:

 

Het is een fabeltje dat aardappelen op zich een dikmaker zijn. Het bevat relatief gezien zelfs weinig caloriën.

Het is de bereiding (cfr Frieten) of de sauzen die daar wel voor zorgen. Bij een warme maaltijd moeten ze één derde uitmaken van je hele bord. Ze zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Eenvoudigst is om ze te stomen. Zo behouden ze ook best hun smaak.

 

 

Aardappelen : Basis

 

De bereiding die ik het meeste toepas is stomen. Het zorgt ervoor dat je het meeste smaak proeft.. Gebruik hiervoor liefst vastkokende aardappelen of krieltjes, met of zonder schil.

 

Je kan de aardappelen ook koken in lichtgezouten water. Voeg eens een teentje knoflook, thijm of rozemarijn toe in je kookwater voor extra smaak.

 

Je kan ook een lichte aardappelpuree maken mbv wat magere melk en kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved