Aardappelsalade Elzas

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen:

800 g krielaardappeltjes in de schil

2 stuks prei, alleen wit en lichtgroene deel

4 el zure zilveruitjes, uitgelekt

4 el zure augurkjes, uitgelekt en fijngesneden

1 bos bladselderij, veldsla of waterkers

1 el citroen

2 el extra vierge olijfolie

versgemalen zwarte peper en zout

 

Aardappelsalade uit de Elzas

 

Stoom de aardappelen in de schil in ± 10 min. net gaar. Liever iets te rauw dan iets te gaar.

Klop intussen het citroensap met de olie glad en breng op smaak met peper en zout.

Laat de aardappelen goed afkoelen en pel ze met een puntig mesje (ze moeten nog warm zijn). Je kan de schil er net zo goed eigenlijk ook aanlaten.

Snijd ze in plakjes en schep ze direct om met de dressing, de zilveruitjes, de augurken en de groenten.

Lekker met een stukje gegrilde kippenfilet.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved