Witte choccomousse met passievrucht

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g witte chocolade

100 g room

3 eiwitten > 2 voor de chocomousse, 1 voor het krokantje

150 g bloemsuiker > 100 g voor de chocomousse, 50 g voor het krokantje

1 blaadje gelatine

100 g room, half opgeklopt - 50 g roomboter

40 g bloem - 10 g cacaopoeder

4 passievruchten

enkele frambozen en blauwe bessen

kokospoeder - pralinénootjes

Witte chocomousse met passievruchtensaus.

 

Smelt de witte chocolade samen met de room au bain-marie.

Klop de eiwitten en 100 g bloemsuiker tot sneeuw. Laat het blaadje gelatine 10 minuten weken in koud water. Knijp goed uit en voeg het bij de gesmolten chocolade. Meng er de opgeklopte eiwitten onder en ten slotte de half opgeklopte room.

Giet de chocoladecrème in dresseerringen en laat afkoelen.

Kneed boter, 50 g bloemsuiker, 1 eiwit, bloem en cacaopoeder tot een deeg. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Gebruik 2 lepeltjes om hoopjes deeg te maken en schik die op de plaat. Strijk de hoopjes plat in de vorm van een ovaal. Bak 5 minuten in een oven van 160 °C. Haal de koekjes uit de oven en leg ze zo snel mogelijk over een deegrol, zo krijgen ze hun gebogen vorm. Na afkoelenworden de koekjes heel krokant.

Haal de chocolade uit de dresseerringen en lepel er wat sap met pitjes van de passievruchten over. Werk af met het chocoladekoekje, framboosjes en blauwe bessen.

Finishing touch: een streepje kokospoeder en wat pralinénootjes.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved