Witloofroomsoep met appel en garnalen

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 bordjes soep:

1 ui - 1 kleine aardappel - 1 wit van prei

1 kg witloof - 1 appel

2,5 l kippenbouillon

peper en zout

room

2 tomatenm

engeling van verse groene kruiden

( kervel, basilicum en peterselie)

100 g garnalen

peper en zout

Witloofroomsoep met appel en grijze garnalen.

 

Snijd de ui, aardappel en het wit van de prei fijn.

Stoof even aan, maar laat vooral niet bruin kleuren.

Snijd de stronkjes witloof overlangs, haal er het bittere hart uit en hak fijn.

Schil de appel en maak ook die fijn.

Voeg witloof en appel bij de rest.

Doe ook de bouillon erbij.

Kruid met peper en zout.

Laat de soep ongeveer 30 minuten koken zonder deksel.

Mix de soep zeer glad, voeg wat room toe en passeer ze door een zeef.

Snijd een kruisje in het vel van de tomaten, dompel ze even onder in heet water, pel en ontpit ze.

Versnijd het vruchtvlees tot dobbelsteentjes.

Hak de kruiden zeer fijn, verdeel ze over de tomaten en doe er ook de garnalen bij.

Breng op smaak met wat peper en zout.

Vul een cilindervorm op met het tomatenmengsel en plaats midden in een voorverwarmd soepbord.

Giet de soep errond en haal het vormpje voorzichtig weg.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved