Warm geitenkaasje met Gandaham

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 kaasjes:

1 rolletje geitenkaas > ± 200 g

4 sneetjes Gandaham of prosciutto

1 appel > Jonagold of Breaburn

1 el boter

1 el suiker

2 dl room

1 el Luikse siroop

platte peterselie

Warm geitenkaasje met Gandaham.

 

Snijd de geitenkaas in schijfjes van ongeveer 2 centimeter dik.

Omwikkel met de gedroogde ham.

Zet de kaasjes zo een 10 minuten in een oven van 180 °C of bak ze aan in een pan.

Haal ze eruit eens de ham begint te verkleuren en de kaas wat doorzakt of begint uit te lopen.

Bak 4 schijfjes appel goudbruin aan in wat boter en karamelliseer met wat suiker.

Verwarm de room met wat Luikse siroop (1 el per 200 ml, tenzij je het liever zoeter of minder zoet hebt).

Leg een schijfje appel op een, bij voorkeur voorverwarmd, bord en giet er wat van de room rond.

Kleur de saus onder de grill of met een bunsenbrander.

Zet op het appelschijfje een kaasje en versier met een blaadje peterselie.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved