Tompoes van gerookte vis

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 tompoezen:

4 vellen brickdeeg

boter, gesmolten

½ komkommer

verse dille

½ tl mierikswortel

4 el zure room

versgemalen peper en zeezout

4 sneden gerookte zalm

4 sneden gerookte heilbot

zalm- of foreleitjes

Tompoes van gerookte vis.

 

Steek met een ronde vorm 4 rondjes uit ieder vel brickdeeg.

Schik ze op een bakplaat en bestrijk met wat gesmolten boter.

Bak in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant in een oven op 180 °C.

Schil de komkommer eventueel en snijd hem in hele dunne plakjes.

Hak enkele blaadjes verse dille en meng samen met wat geraspte mierikswortel door de zure room, breng verder op smaak met peper en zout.

Leg een plakje brickdeeg op elk bord, bedek met een komkommerschijfje, leg daar een plakje zalm over, bestrijk met de zure room en dek af met komkommer.

Ga verder met een volgend plakje brickdeeg en wissel de zalm af met de heilbot, tot je een mooi torentje hebt.

Garneer met de rest van de zure room, de zalmeitjes en een takje verse dille of een ander groen afwerkblaadje..

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved