Tomaat appel garnaaltorentje

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 torentjes:

1 el tomatenpuree

1 el wittewijnazijn

2 el suiker

vers pizzadeeg

maanzaad

veldsla - 2 tomaten - gemengde sla

2 eieren

peper en zout

1 grannysmith appel

citroensap

100 g grijze garnalen

mayonaise

balsamicosiroop

Tomaat-, appel-, en garnaaltorentje.

 

Maak een siroop: laat de tomatenpuree met wittewijnazijn en suiker inkoken.

Snijd fijne strookjes uit het pizzadeeg.

Leg een laag strookjes evenwijdig, op ongeveer 1 centimeter afstand van elkaar, op een bakplaat met bakpapier.

Leg een tweede laag in de andere richting.

Borstel er wat eigeel over en bestrooi met een beetje maanzaad.

Versnijd in kleine roostertjes.

Zet een kwartiertje in een oven op 180 °C.

Als het deeg mooi gekleurd is, is het koekje klaar.

Selecteer de grotere blaadjes veldsla.

Pel de tomaten, ontpit ze en snijd in kleine blokjes.

Snijd de gemengde sla in fijne reepjes.

Kook 2 eieren hard en verkruimel ze. Kruid met wat peper en zout.

Maak kleine blokjes van de appel en giet er wat citroensap over, zo behoud je de frisse kleur.

Meng de appel met de garnalen en mayonaise.

Breng op smaak met peper en zout.

Maak in het midden van je bord een halve rozet met veldslablaadjes.

Plaats hierop een dresseerring.

Vul met achtereenvolgens de gemengde sla, de appel-garnalenmix, de eieren en als laatste de tomaten.

Druk iedere laag wat aan.

Verwijder de ring en versier het bord met wat druppeltjes van beide siropen en een gebakken roostertje.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved