Toast champignons met aardpeer

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 toasts:

300 g aardpeer

gerookt forelhaasje

20 cl room

peper en zout

½ notenbrood

2 teentjes knoflook

olijfolie

100 g witte champignons

sap van ½ citroeneen

blaadje groen

Toast champignon met aardpeer en gerookte forel.

 

Schil de aardperen en kook ze zoals aardappelen.

Mix ze met de forel, de room en eventueel wat kookvocht tot een dikvloeiende crème.

Breng op smaak met peper en zout.

Snijd 4 dikke sneden van het notenbrood, wrijf er met een opengesneden knoflookteentje over en besprenkel met olijfolie.

Rooster deze in een oven van 200 °C.

Snijd de champignons flinterdun en marineer ze rauw in olijfolie, het citroensap en een geperst teentje look.

Breng op smaak met peper en zout.

Leg de gemarineerde champignons op de toast en serveer de crème er als een sausje bij in een apart potje.

Werk af met een blaadje groen.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved