Tiramisu met speculaas en advocaat

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 12 tot 16 glaasjes:

100 g amandelschilfers

4 el bruine suiker

½ tl kaneel

350 g zachte speculaas

1 tasje koffie

5 eiwitten

12 harde speculaaskoekjes > Jules Destrooper

3 eidooiers

4 el suiker

1 zakje vanillesuiker

400 g mascarpone

2 dl advocaat

Tiramisu met speculaas en advocaat.

 

Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot de schilfers kleuren en glanzen. Laat afkoelen.

Snijd de zachte speculaas in 3 lange repen.

Zet een tasje koffie en laat afkoelen.

Klop de eiwitten stijf.

Bedek de bodem van de glaasjes met wat harde speculaas, verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met wat koffie.

Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een gebonden massa.

Klop er daarna ook de vanillesuiker, de mascarpone en de advocaat door.

Schep er de eiwitten voorzichtig onder en verdeel het mengsel over de speculaas. Zet minstens 8 uur in de koelkast.

Verkruimel wat gekaramelliseerde amandelschilfers en speculaaskoekjes over de glaasjes en schep er nog een extra koffielepeltje advocaat bij.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved