Panna cotta met limoenkaramel

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 6 bordjes:

2,5 dl volle melk

2,5 dl slagroom

50 g kristalsuiker

1 zakje vanillesuiker

zeste van 2 limoenen

(houd wat over voor de afwerking)

3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

100 g kristalsuiker

2 el limoensap

Frambozencoulis

Panna cotta met limoenkaramel.

 

Giet de melk en slagroom samen met de suiker en limoenzeste in een pan en breng op een zacht vuur aan de kook. Haal van het vuur en laat enkele minuten afkoelen. Voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot de blaadjes opgelost zijn. Verdeel over potjes en laat opstijvenin de koelkast. Je kunt dit ook in een grote schaal uitgieten en er later mooie rondjes uitsteken.

Laat de suiker met een heel klein scheutje water smelten in een sauspan. Niet roeren, alleen af en toe de pan wat ronddraaien zodat je een egale lichtbruine kleur krijgt. Haal van het vuur en giet er het limoensap bij. Let op voor spatten! Goed roeren.

Giet de warme karamel op een met bakpapierbeklede plaat. Laat afkoelen. Breek de karamel in stukjes en versier er de panna cotta mee.

Werk af met enkele krullen limoenzeste en eventueel wat frambozen-coulis.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved