Mosselen in papillot

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten per papillot:

10-tal mosseltjes

1 schijfje ui

eventueel wat venkel

2 schijfjes citroen

1 schuifje kruidenboter

peper en zout

scheutje witte wijn

peterselie, fijngesnipperd

Mosselen in papillot.

 

Tegenwoordig kan je van die handige afsluitbare aluminium zakjes voor bbq kopen. Uiterst handig!

Doe enkele mosselen in een aluminiumzakje. Voeg er de groentjes, citroen, wat kruidenboter, wat fijngesnipperde peterselie, peper en zout aan toe. Overgiet met een scheutje wijn. Sluit het zakje hermetisch af door de rand enkele keren om te plooien.

Zet 10 minuten op de barbecue. De witte wijn begint te stomen en wordt samen met de kruidenboter een lekker sausje.

Controleer altijd 1 pakje om te zien of alle mosselen wel gaar zijn. Het is mogelijk dat ze iets langer nodig hebben.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved