Mossel cappuccino

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 kommetjes:

1 ui

2 stengels groene selder

2 takjes peterselie

2 el olijfolie

4 dl visfond

1 kg mosselen

peper en zout

1 tl gele currypasta

2 dl room

Mossel cappuccino met gele curry.

 

Snijd de ui in ringen, de selder in stukjes en hak de peterselie grof.

Verhit de olie in een ruime pot en stoof de ui.

Voeg selder, peterselie en visfond toe en laat 3 minuten op een matig vuur sudderen.

Doe er de mosselen bij, kruid met peper en zout, dek af en laat 1 minuut koken.

Schud de mosselen op en laat ze nog 2 minuten verder garen.

Giet de mosselen af en vang het kookvocht op.

Haal de mosselen uit hun schelp.

Verdeel ze over de kommetjes en houd er 4 apart voor de afwerking.

Filter het kookvocht en breng opnieuw aan de kook.

Doe er de currypasta bij en roer goed los.

Giet er de helft van de room bij en laat op een matig vuur indikken.

Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Verdeel het mosselsoepje over de kommetjes.

Klop de rest van de room luchtig.

Garneer elk kopje met wat opgeklopte room, eventueel een blaadje peterselie en een mosseltje.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved